News & Events

The verdict is in on Zoeftig’s inFINITE seating

When Gwinnett County Courts (GCC) had a requirement for a new seating solution for its ‘Jury Selection’ facility at the County Courthouse in Georgia, USA, Zoeftig was recommended as the best world-class seating provider.

The Gwinnett general public attending jury service at the courthouse found the original seats uncomfortable especially after sitting for long stretches of time, therefore Zoeftig’s inFINITE range was suggested as the perfect solution. 

Knowing Zoeftig’s outstanding reputation for providing the highest quality seating, GCC commissioned Zoeftig to install 327 units of its inFINITE Deep Upholstery seats, replacing the existing seating. 

The brief from the client was simple: they were seeking durability, flexibility, and above all, comfort. The specification was then based on what Zoeftig had previously done for a major US airline, but with upgraded deep upholstery for additional comfort to account for the long periods of time individuals would sit on the seats. 

The installation took place in September 2017 over a three-day period. The Jury Selection room was fitted with 327 units all finished in Boltaflex Royal Blue Upholstery and arranged in linear configurations. To provide additional space and comfort, the seats were fitted with Double Arm spacing and were made to be ‘power-ready’, meaning power adaptors for electronic devices could be added at any time, for increased charging convenience.

The seats have proven so popular with the jurors that GCC has placed an order for additional seating in 2018, along with the Zoeftig Boost power adaptors.  

Paul Williams, CEO of Zoeftig Group, said: “We make it our utmost priority to listen very carefully to clients’ individual briefs, creating a bespoke solution that meets the specific requirements of each job. This attention to detail has a lasting impact on our customers, something that is demonstrated when an existing client referred Zoeftig to Gwinnett County Courts. 

“In this instance, we knew that the priority was to create a seating solution that provided maximum comfort and durability, due to the length of time spent sitting down. We would not rest until this brief had been met, and we are thrilled to have been commissioned for additional seating in 2018.”