Digbeth Coach Station, Birmingham, UK

Zoeftig. Seating to make you sit up

Digbeth coach station sits right in the heart of the UK’s second city and was completely rebuilt as part of a multi-million pound redevelopment of Birmingham city centre.

The new facility required the installation of over 200 seats that needed to be delivered and installed in record time and also help the new station achieve its strict sustainability aspirations. The seating was a mix of three and four unit configurations of the iconic Zenky range and provided the perfect waiting area for passengers travelling around the UK and further afield with leading coach company National Express.

The new station was awarded an ‘Excellent’ rating under the BRE Environmental Assessment Method and boasts a double height, illuminated and fully glazed enclosed concourse with modern passenger information displays and dedicated seating for each waiting bay, along with temperature controlled waiting areas delivering additional comfort for passengers.
 

“Zoeftig provided high quality and comfortable seating for our passengers in the new Digbeth Coach Station. The project comprising over 200 seats was completed to very high standards within our required timescales. We are very satisfied with the level of service and installation.”

Stuart Parker, Director of Property, National Express.

Products that are related to this case study

Similar case studies